HINODE CAMP 2013

0004 0002

Хиноде (морски изгрев) е лагер, който се провежда за трети път на брега на черно море. Организирано от Сенсей Аслан, с техническото съдействие на Сенсей Грозданов, лагерът премина на добро техническо ниво.
Участниците посрещаха изгрева на слънцето с крос 1 500 метра по пясъка. След изпълнението на кати, се прибираха до лагера. След закуската, тренировките бяха насочени предимно чисто технически. Лекциите следобяд покриваха много от историята на джу – джуцу както и неговата част касаеща обучението в техниката на джу – джуцу и нейното цялостно струкуриране. Обсъждани бяха методическите похвати и методическата последователност при обучението и усъвършенстването в джу – джуцу. Вечерната тренировка обръщахме внимание повече на качествата като сила, бързина, издражливост, гъвкавост и ловкост. Всичко това гарнирано с много приятелство и много веселие.
Хиноде определено започва да става не само лагер – усъвършенстване, а лагер предизвикателство за всички участници. Осъзнаваш, че не е важна само техническата и физическата част а е необходимо много психика, за да контролираш както себе си, така и противника пред себе си.
ХИНОДЕ – един отличен индикатор за нашата физическа, техническа и психическа подготовка.
Благодаря на всички който посетиха този лагер. Заедно можем всичко.

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.