Прекалено съм стар за бойни изкуства !?

shike

Има ли човек, който не си е задавал този въпрос поне веднъж?
Със сигурност тялото се износва с времето и рефлексите се забавят малко, но изобщо не е толкова силно, колкото си мислите. Когато сте млади, всичко е ново. Учите нови умения и сте предизвиквани през цялото време. Така трябва да бъде. Вашето оцеляване зависи от способността ви да се адаптирате и мислите. Когато сте млади, не се страхувате да опитвате нови неща, защото всичко за вас е ново!
С възрастта повечето хора стават по-заседнали и неактивни.

Проблемът е, че очаквате прекалено много от вас и не си давате възможност да учите нови неща;
Решението: Снижете малко летвата и бъдете търпеливи със себе си.

Всички искаме да сме перфектни, всички искаме да успяваме. Но никой не може да бъде перфектен и никой никога не е и няма да бъде. Всичко, което е нужно, е да бъдете малко по-добър от последния път.
Погрижете се за малките победи – като това да направите добра загрявка, перфектните лицеви опори, правилното разтягане..
Просто се погрижете за малките детайли, а големите ще се погрижат сами за себе си.
Макар, че горната статия е за по-възрастните хора (30-40 г.), доста момчета и момичета си задават същия въпрос.

На снимката по-долу е президентът на Световната Джу-джуцу и Кобудо организация – Шике Джакомо Спартако Бертолети, който казва: „Аз съм против състезанията и спортният елемент в бойните изкуства. В състезанията има класиране – има победители и загубили. В Джу-Джуцу всички са победители! Всички са номер 1!“

Семпай А.Афзали

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.