Международен Конгрес Белфаст Февруари 2015

3

Едно от най – грандиозните събития последните 10 години в историята на Световната на Световната Федерация е несъмнено проведения Международен Конгрес.

Домакин на това грандиозно мероприятие бе Ирландската джу – джуцу федерация на чело с Шихан Дейвид Тони .
Повече от 10 държави представени от водещите инструктори бяха представени водеха своите делегации.
Като официален представител на Световната Федерация делегат бе Шихан Камен Радев.
Организацията на това събитие бе впечатляваща. За всяка една делегация, се грижеше предварително подбран тим от инструктори. За Българската делегация, се грижеше сенсей Адриан Ейкинс, чието гостоприемство бе повече от пословично.
Проведоха се много срещи и разговори на високо ниво, които касаят по – нататъшното развитие на Световната Федерация, както се взеха и много важни решения.
Ирландската федерация е една от най – старите организации членове на Световната федерация. Огромния брой клубове (повече от 100) както и високото техническо ниво на трениращите са белегът за качественото развитие на тази организация.
На семинарът, който съпътстваше Световния Конгрес присъстваха близо 1 000 практикуващи, който бяха разделени в две баскетболни зали, като във всяка зала имаше по 720 квадратни метра татами.
Присъствието на по – голямата част от Международната Техническа Комисия (Shihan Kai), превърна този конгрес в събитие, за което ще се говори дълго време.
Различни възрастови групи, различни инструктори, различни техники …. един наистина уникален празник.
Шике Бертолети, както винаги беше една от най – харизматичните фигури. Независимо от всичко, той както по традиция направи загрявката, след която всички бяха разделени на групи в зависимост от тяхната възраст и техническо ниво. С тези групи се занимаваха членовете на Международната Техническа Комисия (Shihan Kai).
На този конгрес бяха връчени едни от най – високите степени във Организацията – 8 дан Шихан Амир Барнера (Изрел), и 8 дан Шихан Дейвид Тони (Ирландия). Баха връчени и множество високи степени от 6 и 7 дан на множество инструктори от различни страни.
Вечерта бе проведена съпътстващата Гала Вечеря на Конгреса. Борда на „Титаник“ приюти всички гости на това събитие. Уникална атмосфера, уникално изживяване.
Това несъмнено бе един Конгрес в който приятелството и желанието за сътрудничество бяха водещи.
Изказваме своята огромна благодарност на Шике Бертолети, Шинан Тони, Сенсей Ейкинс, както и за всички, които направиха тази приказка – реалност. Благодаря на всички инструктори и членове на Международната Техническа Комисия, както и на всичко инструктори и трениращи.
Остава едно удовлетворение от отлично свършената работа.
Осс

Повече информация ТУК

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.