SAKURA ЛАГЕР ПРОВАДИЯ 2012

МЕЖДУНАРОДЕН ДЖУ – ДЖУЦУ СЕМИНАР СЪС ШИКЕ БЕРТОЛЕТИ

sacura camp2012

Сакура Лагер на Велик Ден!
Велик Ден – един от най – красивите празници, свързани с вярата за новото начало. Вярата за това, че се ражда нова живот, нова надежда за спасението на Света. Един уникален празник свързан най – вече със семейството и семейните ценности. Ден, в който християните (ортодоксални) се поздравяват за това, което са постигнали заедно и си пожелават щастие и успех, подкрепят себе си във всяко едно начинание. Наистина един много красив и ВЕЛИК ДЕН.
За нас, това беше празник, който е много трудно да го опишем. На този ден, бяхме заедно със Шике Бертолети, Шихан Стефано Драги и Сенсей Александър Збрюгин. Някой ще кажат, че не се е случило нищо особенно. Бих казал, че особеното се случи. Роди се новото начало, и то пред очите на всички които дойдоха на този семинар.  С много настроение, с много веселие преминаха неусетно тези два дена изпълнени с емоции. Емоции които ще ни държат доста време. Дълбочината на техниката, която показваше Шике Бертолети, връзките които трябваше да научин, осъзнаем и повтаряме хиляди пъти ни направиха едни много по – взискателни към себе си хора. Хора, които се раздадоха на този семинар.
Уникално е усещането да видиш Шике Бертолети както в действие така и извън залата заобиколен от Стефано, Саша и Камен.  В момента в който те вървят, спират на улицата и започват да си говорят и показват техника. Техника, която оживява. Миг след това и четирмата избухват в смях, след нечия уместна забележка.
Уникалната природа, спокойствието на града ди позволиха да се потопим и отдадем изцяло на тренировките. През времето когато не бяхме заедно. Удоволетворението и вълнението се преплитаха. Може би колуминацията на всичко бе, когато на крепостта „КАЛЕТО“, Шике Бертолетти уведоми всички ни и сенсей Камен Радев, че го удостовяа с титлата Шихан Хо. Очите на сенсей Камен бяха пълни със сълзи от щастие и радост. И всичко това на Велик Ден. Камен ни каза: „Това не е титла за мен, а за вас, защото един инструктор без ученици е нищо! Вие заслужавате тази титла, защото вие ме направихте такъв, какъвто съм в момента.“ – силни думи, изпълнени с много мъдрост. Дано оправдаем това доверие.
Демонстрацията в Театъра на гр. Провадия премина на много добро ниво. Участниците в семинара показаха своите умения, а Шике Бертолети своят дух и майсторство. Една наистина красива и уникална демонстрация в която видяхме как се надгражда техниката на всеки. Видяхме и начинаещите, напреднлаите и …. майсторите.
Не по – малко е шокиращ факта, че на 16 април Шике Бертолети и Шихан Камен имат рожден ден. Един ден който те избраха да празнуват заедно с нас. На голямата маса в Ламбовата Къща се чувствахме не като поканение а като у дома си. Никой не се сремеше да изпъкне над другите, напротив – всеки един искаше да помогне на другия, да го разбере, да му влезе в положението. Сенсей Збрюгин каза нещо много важно: „Едва ли си давате сметка какво се случи на този семинар, но в едно съм сигурен, че всеки един от вас ще си го спомня и ще бъде горд че е присъствал на него. Това ще е един много серозен момент в историята на WJJKO / WJJF.” – сигурен съм че това ще е така.
Какво още мога да кажа? Това беше наистина един Велик Ден, Велик Семинар, Велико Изживяване. Радвам се, че съм част от това семейство наречено WJJKO/WJJF. Щатлив съм, че в този красив християнски празник имах щастието да бъда с вас, мои братя и сестри. Щастлив съм, че бях рамо до рамо и с нашите учители и бяхме съпричастни във всичко рамо до рамо с тях.
Дали всичко ще ми повлияе на моето развитие в традиционно джу – джуцу? Определно след този Велик Ден и осъзнаването на това, че съм част от това голямо семейство ще ме накара да мисля по много по – различен начин и да давам най – доброто от себе си не само в залата а и извън нея. Така както ни е учил Спасителя. Щастлив съм че именно това го осъзнах на този красив празник.
„Невероятно място с исключително обаятелни личности,които могат да запалят искрица във всеки ,който е тръгнал по пътя на джу джицу и бойните искуства“ Й. Власев
„Нещо което не се случва всеки ден на всеки човек. Място зареждащо с много енергия и дух. Незабравим миг в моя живот.“ М.Иванов
Изключителна чест бе за мен да присъствам заедно с моите ученици и братя на такъв исторически момент в историята на Хикари и организацията,момент който ще ми дава увереност и сили да вървя по пътя на самурая. ОССУ V.Aslan

Едно изключително преживяване на невероятно място с точните хора. За мен беше чест да тренирам с хора на това ниво , да се запозная нови приятели. Дни последвани с много труд и веселие !
ОССУ P.Petkov

Семинара беше на високо ниво. Приятните хора, добрите професионалисти и атмосферата го направиха незабравимо преживяване за всички. Всеки си взе по нещо за себе си като спомен и изживяване. Трудно се описват такива неща те се изживяват.ОССУ V. Valchev

За мен семинара беше много ползотворен , полезен и релаксиращ . Под ръководстовото на доказали се майстори , в компанията на приятни и весели хора , съчетано с невероятната природа на града , семинара Сакура ни накара да се откъснем от напрегнатото и забързано ежедневие и да потопим в дебрите на Ju Jutsu-то . В такава ситуация всеки може да види пътя , по който трябва да поеме . В заключение мога да кажа , че нямам търпение до следващата Сакура !!! ОССУ M.Milev

Времето, прекарано на семинара бе неповторимо и е невъзможно да се опише.Мисля, че научихме много един за друг и за себе си. Хората и атмосферата бяха невероятни и всички прекарахме едно незабравимо преживяване, което ще пазим винаги в сърцата си.ОССУ! A.Kaperska

WJJKO – BULGARIA